Orvokki-oravan luontokoulu

Hei sinä, tervetuloa vierailulle!

Muistatko vielä, miltä lapsena tuntui…

Lennättää leppäkerttua?
Tehdä kaarnalaiva ja jännittää, lipuuko se veden pinnalla kellahtamatta nurin?
Maata sammalmättäällä ja katsella pilvilampaita?
Puhaltaa voikukan siemenet lentoon ja seurata niiden
kulkua tuulen mukana?
Kuunnella heinäsirkan siritystä, ja yrittää löytää se heinikosta?
Kiivetä puuhun ja tähystellä maailmaa?
Rakentaa maja?

Entä miltä tuntuu nyt...

Viihdytkö veden äärellä, laineiden liplatusta kuunnellen, kalastellen?
Nautitko metsässä samoilusta, rauhallisista hetkistä luonnon helmassa, kenties luonnonantimia maistellen?

Onneksi meillä on luonto. Luonto on mitä parhain paikka rauhoittua, rentoutua ja ns. ladata akkuja. Luonnosta saa myös monenlaisia mieliinpainuvia elämyksiä ja kokemuksia. Luonnossa liikkuminen hoivaa tutkitusti sekä mieltä että kehoa.

Lapsen silmin katsottuna luonto on täynnä mielenkiintoisia asioita. Luonnossa riittää loputtomasti ihmeteltävää ja tutkittavaa; kivenkoloja käännellessä ja luonnonihmeitä ihmetellessä lapselle avautuu kokonaan uusi maailma, mikäli hänelle annetaan tähän mahdollisuus. Aikuisen tulisi mahdollistaa näitä luontokokemuksia lapsille. Lapsen luontosuhde ei pääse kehittymään ilman säännöllisiä kokemuksia luonnosta ja lähiympäristöstä.

Orvokki-oravan luontokoulu on luonto- ja ympäristökasvatusaiheinen sivusto, josta löydät mm. ajankohtaisia uutisia ja tietoa sekä käytännön vinkkejä ja ideoita luonto- ja ympäristökasvatukseen, etsitpä niitä sitten itsellesi, lapsellesi, perheellesi, työyhteisölle tai vaikkapa kokonaiselle lapsiryhmälle.

 

01.03.2016, klo 11:43

Miljoona linnunpönttöä-kampanja haastaa kaikki mukaan pönttötalkoisiin!

 

Miljoona linnunpönttöä-kampanjan tavoitteena on auttaa pahasta asuntopulasta kärsiviä kolopesijälintujamme rakentamalla miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Kampanjan aikana tarkastetaan vanhat pöntöt sekä rakennetaan uusia ja rekisteröidään ne kartalle.

Kampanja on tarpeellinen - ja toivottavasti se tulee olemaan myös aktiivista ja innostunutta...

LUE LISÄÄ

12.06.2015, klo 17:44

Luonnonkukkien päivää vietetään 14.6

Suomen luonnonkukkien päivä 14.6 houkuttelee mukaansa kaikkia kasveista ja luonnosta kiinnostuneita. Tavoitteena on lisätä kasvituntemusta ja edistää kasviharrastusta sekä tarjota mukavia luontokokemuksia. Luonnonkukkien päivän suojelijana toimii tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tänä vuonna teemalajina on tupasvilla (Eriophorum vaginatum), joka on...

LUE LISÄÄ

09.04.2015, klo 22:41

Tuskinpa kukaan on tullut ajatelleeksi, että huolettomasti maahan heitetystä tupakantumpista voisi olla haittaa ympäristölle?

Lumien sulaminen paljastaa talven jäljiltä ruskeana uinuvan maan, mutta valitettavasti myös roskia. Yksi maailman yleisimmistä roskista on tupakantumppi. Pelkästään Suomessa syntyy vuosittain 1440 tonnia tupakan tumppeja, 7000 miljoonaa kappaletta. Maailmanlaajuisesti ympäristöön jää vuosittain n. 4,5 biljoonaan tupakantumppia!

Tuskinpa kukaan on tullut...

LUE LISÄÄ