Koulutusta ja konsultaatiota

Räätälöidyt koulutukset ja konsultaatiot työyhteisön sen hetkisistä tarpeista ja lähtökohdista. Sisällöt voivat olla esim. luonto- ja ympäristökasvatusta, kestävää kehitystä, ympäristöarvoja, lasten osallisuutta tai projektioppimista käsitteleviä kokonaisuuksia.

Koulutusten pääpaino voi olla tarpeiden mukaan esim. pedagiikassa tai työhyvinvoinnissa, Metsämielimenetelmän avulla toteutettuna.

Voit ottaa minuun yhteyttä myös silloin, kun haluat suunnitella ja järjestää luonnon hyvinvointivaikutuksia ja Metsämieli-harjoituksia sisältävät tapahtuman, hyvinvointikurssin tai valmennuksen.

Metsämieli-menetelmällä hyvinvointia työyhteisölle, kaveriporukalle, tapahtumiin.

Metsämieli yhdistää luonnon hyvinvointivaikutukset ja käyttäytymistieteisiin pohjautuvat hyvinvointiharjoitukset. Luonnossa oleilua hyödynnetään Metsämieli-menetelmän avulla tietoisesti ja johdonmukaisesti.

Metsämieli ohjaa nauttimaan ja lumoutumaan luonnon kauneudesta, auttaa hiljentymään ja rentoutumaan, kehittää olemisen ja läsnäolon taitoja,  liikuttaa lempeästi ja keventää arjen kiireistä täyttynyttä mieltä. Metsäretken aikana saadaan tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja päästään kokeilemaan virkistäviä ja rentouttavia harjoituksia luonnon helmassa. Metsämieli voidaan yhdistää myös osaksi muuta kokonaisuutta, esim. koulutuspäivän loppuosioksi.

Lue lisää Metsämieli-menetelmästä

Seuraavasta löydät esimerkkikysymyksiä, jotka ohjaavat valitsemaan sopivan koulutusvaihtoehdon. Kysymykset ovat ohjaavia, lopullinen koulutuskokonaisuus määräytyy aina yhteisön lähtötilanteen ja tarpeiden mukaan.

• Miten toteuttaa lapsilähtöistä luonto- ja ympäristökasvatusta?
  • Mitä kaikkea metsässä voi tehdä lapsiryhmän kanssa?
  • Osallisuus ympäristökasvatuksessa, mitä se on, miten se toteutetaan?
  • Kuinka luonto- ja ympäristökasvatus nivotaan muihin oppimisen alueisiin?
  • Miten laaditaan hyvä ja toimiva ympäristökasvatussuunnitelma?
  • Kaipaatko lisätietoa luonto- ja ympäristökasvatuksesta?
Luonto-ja ympäristökasvatuksen koulutukset

• Kaipaatko uusia ideoita, konkreettisia työkaluja työhösi?
  • Haluatko oppia lapsia innostavan luonto- ja ympäristökasvatuksen menetelmän?
  • Haluatko käyttää toimivaa ja monipuolista luonto- ja ympäristökasvatuksen oppimateriaalia oman työsi tukena?
  • Haluatko syventää luonto- ja ympäristökasvatuksen pedagogista osaamistasi?
  • Kuinka luonto- ja ympäristökasvatus nivotaan esiopetukseen niin, ettei se ole "ylimääräinen projekti", vaan osa jokapäiväistä arkea?
Orvokki-oravan luontokoulu-koulutus

• Kestävä kehitys - mitä, miksi ja miten?
  • Mitä ovat kestävän kehityksen osa-alueet ja millä tavoin niiden tulisi näkyä arjessa?
  • Minkälaisista asioista rakentuu kestävä ja toimiva ekoarki?
  • Miten keke (kestävä kehitys) jalkautetaan koko työyhteisöön?
  • Miten laaditaan hyvä ja toimiva kestävän kehityksen ohjelma?
  • Miten lisätä lasten osallisuutta?
Kestävän kehityksen koulutukset,
ekoarki-koulutukset, Vihreä lippu-koulutukset

Kiinnostuitko, heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä?

Yhteystietoni löydät yhteystiedot-sivulta.