Oppimateriaalit

Orvokki-oravan luontokoulu on esiopetukseen suunniteltu luonto- ja ympäristökasvatuksellinen kokonaisuus, toiminnallinen menetelmä oppimateriaaleineen, joka on helposti sovellettavissa myös pienemmille lapsille.

Orvokki-oravan matkassa opitaan luonnosta ja luonnossa kaikkina vuoden aikoina. Luonto- ja ympäristökasvatusta elävöittävät Orvokin itsensä ohella mm. luontotarinat, luontoleikit ja monipuoliset luontotehtävät sekä muu, toiminnallinen oppimateriaali. Oppimateriaali huomioi monipuolisesti eri oppimisen alueet integroituen monipuoliseksi kokonaisuudeksi.

Orvokki-oravan luontokoulu – oppimateriaali on koekäytetty aidoissa oppimistilanteissa lapsiryhmissä, niin ulkona kuin sisälläkin. Orvokki-oravan luontokoulu on rekisteröity tavaramerkki.

Materiaalista on pyydetty palautetta lasten lisäksi myös varhaiskasvatuksen ja luonto- ja ympäristöasioiden parissa toimivilta ammattilaisilta, ohessa suoria lainauksia heidän palautteestaan:

  • ”Oikein hyvä ja valmis paketti :-) Innostava ja uusia ajatuksia herättävä! Hyvä konsepti!”

  • ”Hyvä, toiminnallinen menetelmä eskareille! Hienot, viimeistellyt, persoonaliset
      oheistarvikkeet”

  • ”Hieno homma, ihailen! Upeat materiaalit! Toivotan onnea eteenpäin! Lähden ostoksille heti, kun tulee myyntiin :-)"

  • ”Kiitos ihanasta kokonaisuudesta. Sain tästä työhöni eväitä”

  • ”Toimivan tuntuinen materiaali, vois ostaa päiväkodille. Helpottais kiireistä arkea”

  • ”Uusia leikki-ideoita, kiitos! On kiva ajatus, että eskarikirjan sijasta voisi valita tällaisen
     setin”

 

Miten oppimateriaalin voi saada?

Orvokki-oravan luontokoulu - oppimateriaaleja saa toistaiseksi vain koulutuksieni kautta. Koulutan käyttämään sekä menetelmää että oppimateriaalia, sillä tarkoituksena on, että koulutuksen käynyt henkilö saa oppimateriaalista itselleen työvälineen, joka elää ja toimii käytännössä. Työvälineeseen kuuluvat oleellisena osana ympäristökasvatuksen pedagogiikka, lapsilähtöinen, osallistava toimintatapa, innostava ja monipuolinen, eri oppimisen alueet huomioiva oppimateriaali.

Koulutukset ovat koko päivän koulutuksia. Päivän aikana läpikäydään mm. ympäristökasvatuksen perusasioita, pedagogiikkaa, toimintatapaa, harjoitellaan oppimateriaalin käyttöä sekä saadaan vinkkejä toiminnan toteutukseen. Sekä Orvokki-orava että tulossa olevaa oppimateriaalia on mahdollista hankkia itselleen.

 

 

Sivun alkuun